Polévky

Lohikeitto, Finská polévka z Lososa

03.12.2013 14:27
Lohikeitto, česky polévka z lososa je tradiční finské jídlo. Příprava polévky není složitá a výsledek je více něž výborný. V tomto jídle se snoubí dvě z hlavních charakteristik finské kuchyně - jednoduchost a využívání kvalitních a čerstvých ingrediencí.   Potřebujete: -kousky lososa cca 300g...
>>

Vánoční rybí polévka

02.01.2010 10:07
       Z kapřích hlav odstraníme žábry a oči, omyjeme je a zalijeme vodou. Přidáme bobkový list, pokrájenou sibuli a sůl a vaříme asi 20 minut. Pak hlavy vyndáme a vývar scedíme a necháme v teple. V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme kořenovou zeleninu a osmahneme ji...
>>

Vyhledávání

© 2012 Všechna práva vyhrazena Šebánek Fish Team.